Er zijn 4 typen tennissnaren

Nylon tennissnaren

Polyester tennissnaren

Multifilament tennissnaren

Hybride tennissnaren

De 4 soorten uitgelegd

Nylon snaar

De meest gebruikte tennissnaar. Geschat wordt dat meer dan 70% van de tennissers ermee speelt. Deze snaar is gemaakt van een nylon kern omhuld met verschillende slijtvaste lagen. Een nylon tennis-snaar heeft meestal een langere levensduur dan een natuurlijke darm tennissnaar, maar een kortere levensduur dan de polyester tennissnaar. Een nylon snaar is bestemd voor een speler met een normaal verbruik.

Polyester snaar

Polyester tennis snaar is specifiek bedoeld voor een tennisser die veel snaren slijt (wedstrijdspeler of fanatieke club speler) en niet voor de normale recreant. Een nieuwe trend in polyester snaren is het merk Polyfibre. Deze polyester snaar heeft een hogere soepelheid. Kenmerken van deze snaar zijn een 10% hogere balversnelling en een14% langere levensduur.

Multifilament snaar

De multifilament snaar bestaat uit meerdere lagen waardoor de snaren hoge mate van elasticiteit hebben. Dit zorgt onder andere voor een uitstekende balgevoel en een comfortabele slag. De multifilament tennissnaren zijn ideaal voor de spelers die veel balgevoel willen hebben, maar wel bereid is om iets meer uit te geven. De multifilament zijn namelijk niet heel duurzaam en moeten daarom vaker worden vervangen. Ondanks de coating die aangebracht is aan de snaren is de constructie bestaande uit meerdere lagen fragieler dan andere soort tennissnaren.

Hybride snaar

De hybride bespanning is een combinatie van twee verschillende soorten snaren. De combinatie van twee verschillende soorten snaren biedt de speler namelijk de voordelen van de eigenschappen van twee verschillende soorten snaren. Een vaak gebruikte combinatie is een polyester snaar in de lengte van het racket voor duurzaamheid (lengtesnaren breken vaker dan breedtesnaren) en een multifilament snaar in de breedte van het racket voor comfort, gevoel en kracht.

Maak nu een afspraak om uw tennisracket te bespannen.