Er zijn 3 typen tennissnaren

Nylon tennissnaren

Polyester tennissnaren

Multifilament tennissnaren

 

 

De 3 soorten uitgelegd

Nylon snaar

De meest gebruikte tennissnaar. Geschat wordt dat meer dan 70% van de tennissers ermee speelt. Deze snaar is gemaakt van een nylon kern omhuld met verschillende slijtvaste lagen. Een nylon tennis-snaar heeft meestal een langere levensduur dan een natuurlijke darm tennissnaar, maar een kortere levensduur dan de polyester tennissnaar. Een nylon snaar is bestemd voor een speler met een normaal verbruik.

Polyester snaar

Polyester tennis snaar is specifiek bedoeld voor een tennisser die veel snaren slijt (wedstrijdspeler of fanatieke club speler) en niet voor de normale recreant. Een nieuwe trend in polyester snaren is het merk Polyfibre. Deze polyester snaar heeft een hogere soepelheid. Kenmerken van deze snaar zijn een 10% hogere balversnelling en een14% langere levensduur.

Multifilament snaar

Dit type komt het dichtst in de buurt van de natuurlijke darm. De voordelen van dit type zijn: hoge elasticiteit, grote balversnelling, veel balgevoel en speelcomfort. Nadeel: minder lange levensduur. Als de beschermcoating kapot is, valt de tennissnaar langzaam uiteen totdat deze breekt.

Maak nu een afspraak om uw tennisracket te bespannen.